Три міста на Львівщині відзначають День міста

6396 0
Йдеться про Золочів, Сокаль та Новий Розділ.

Сьогодні, 28 травня, День міста відзначають Золочів, Сокаль та Новий Розділ. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Головні події минулої доби на Львівщині:

Ракетна небезпека.  Уночі ворог випустив по Україні рекордно велику кількість «шахедів» – 54. З них 52 успішно знищили наші сили ППО на різних напрямках. Львівщину загроза оминула.

Освітлення. Нове вуличне освітлення увімкнули ще у чотирьох населених пунктах Яворівської громади. Це нові електромережі по вулиці Шевченка у Черчику, Сонячній у Руді Краковецькій, Зависокій у Зарубанах та Центральній у Дацьках. Загалом протяжність понад 5 тисяч метрів. На черзі ввімкнення вуличного освітлення у Щеплотах, Залужжі та Іваниках.

Читайте також: На Львівщині реставрують одну з найстаріших дерев'яних церков Карпатського регіону

Допомога ЗСУ. Колектив та мешканці Грушківського соціального закладу взяли участь у ярмарку у Винниках, який організував Історико-краєзнавчий музей, щоб зібрати гроші на дрон для наших оборонців. Серед учасниць від Грушківського закладу – дівчата зі Слов’янська, яких евакуювали на Львівщину з початком повномасштабного вторгнення.

У Миколаївській громаді молодь зібрала понад 110 тисяч для ЗСУ. Учні та дирекція Миколаївської ЗЗСО І – ІІІ ступенів № 1 ініціювали створення Форуму «Ідей(Єд)ність». У межах Форуму організовували різні заходи: тренінги, лекції, майстер-класи, конкурси, естафети, ярмарки солодощів та кулешу, стенд для плетіння сіток, стіл петицій, благодійну лотерею. Спільними зусиллями вдалось акумулювати понад 110 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!