Три міста області почали приймати сміття зі Львова

3553 0
Із 19 міст, що попередньо зголосилися приймати сміття, фактично приймають лише Буськ, Новояворівськ і Червоноград. Решта проводять громадські слухання.
фото: mistovechirne.in.ua

фото: mistovechirne.in.ua

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий та підтвердив начальник департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук. 
 
«Дві третини міста почищені і прибрані, а третина майданчиків переповнені. Нема куди везти. Ті ліміти, про які ми говорили на 570 тонн в день, є тільки на папері. Червоноград приймає 10 тонн від Львова, трохи приймають Буськ і Новояворівськ. Без активної позиції всіх, хто підписав меморандум, цю проблему не можна буде вирішити», — цитує Андрія Садового прес-служба ЛМР.
 
У інших громадах тривають громадські слухання та процес ухвалення відповідних рішень місцевими радами, повідомив Tvoemisto.tv Назарій Романчук. За його словами, майже щодня проводяться зустрічі в громадах з участі представників департаментів екології та ЖКГ ЛОДА, еконіспекції та міськради. 
 
«Ми переконуємо громаду долучитися до допомоги Львову. Звісно ніхто не хоче, щоби їм під вікна скидали сміття. Але коли пояснювати, що будуть виділятися кошти на впорядкування полігонів, що вони експлуатуватимуться відповідно до екологічних норм, то люди більше прислухуються. Слухання організовують органи місцевого самоврядування. Завтра в Перемишлянах і в Золочівському районі», — повідомив Назарій Романчук. Він уточнив, що зустрічі триватимуть цього та наступного тижня, а далі рішення мають ухвалювати місцеві ради.
 
Нагадаємо, 21 квітня був підписаний меморандум між Львівськими ОДА, облрадою, міськрадою та 19-ма містами області. Згідно з меморандумом, полігони цих міст мали приймати сміття зі Львова, а з обласного та міського бюджету містам виділять кошти на впорядкування полігонів, ремонти доріг, освітлення та інші потреби благоустрою
 
Підготувала Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!