Три тези Любомира Гузара про особисту культуру українців

10541 1
Ми звикли, що враження про націю формують переважно її митці: письменники, поети, композитори, музиканти, актори. Проте Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) переконаний, що слідкувати за особистою культурою повинен кожен українець, бо лише так ми зможемо побудувати нову країну. Пропонуємо вам 3 тези Блаженнішого про те, чому варто обирати для наслідування гідних людей.
фото: univ.kiev.ua

фото: univ.kiev.ua

1. Переживши Революцію гідності, хочемо будувати нову Україну. Хто культурно поводиться, незалежно від віку, цю нову країну активно будує, а хто свідомо старається бути культурною людиною, тішитиметься своєю державою, своїм суспільством довгі роки.  У питаннях виховання дуже активну роль повинні відіграти школи та церкви.

2. Молоді люди, які починають критично мислити, мають уважно приглядатися, чия поведінка створює сприятливе середовище для зростання. Таких осіб треба наслідувати, а натомість свідомо відкидати способи поведінки, які шкодять людям чи  кривдять їх. У сімейному колі батьки мусять дуже культурно ставитися до всіх членів своєї родини і своїм прикладом виховувати майбутніх культурних громадян.

Читайте також: 7 важливих тез Любомира Гузара про те, що буде з Україною

3. Культурною ми називаємо особу, яка вміє з повагою ставитися до інших людей. Культура такої людини полягає не в її вмінні творити гарні речі, а в якості її стосунків з іншими людьми. Правдоподібно, вам траплялося в різноманітних інституціях, у транспорті чи в інших обставинах, де збирається певна кількість осіб, спостерігати, як люди можуть ставитися одне до одного: або дуже чемно та лагідно, або зухвало та нахабно.

За інформацією Української правди.


Читайте також:
18 Жовтня, 2015 17:36
Camilla His eminence's homilies from his days at Soyuzivka still resonate with us eons later. Some I remember as though they were delivered yesterday.
Be well
Camilla
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!