Три важливих рішення сьогоднішньої сесії у Львові

2871 1
Tvoemisto.tv зібрало для вас найважливіші рішення сьогоднішньої сесії Львівської міської ради, про які варто знати.
Фото: lvivska.com

Фото: lvivska.com

1. Депутати затвердили програму з рекультивації сміттєзвалища у Грибовичах. Йдеться про програму поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2014-2018 роки. Програма передбачає комплексні заходи із «створення системи поводження з ТПВ, заснованої на нових технологіях , що призведе до зменшення впливу відходів на довкілля, покращить санітарний стан міста та покращить умови проживання мешканців Львова». Одним із пунктів програми є поетапне закриття та рекультивація міського полігону у с. Грибовичі Жовківського району. Згідно з ухвалою, загальна кошторисна вартість підготовчих робіт, технічної та біологічної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, яку планують здійснити за 10 років, становить 213,155 млн грн. Проект з рекультивації сміттєзвалища у Грибовичах планують здійснити за рахунок міського бюджету (3628,58 тис. грн), обласного бюджету (16826,212 тис. грн), державного фонду (192700,382 тис. грн).

2. Затвердили об’єкти інвестування: дитсадок, будинок та дві автостанції. Депутати затвердили перелік з 4 об’єктів. Йдеться про будівництво дошкільного навчального закладу у межах кварталу між вулицею проектованою-4, проспектами проектованим-2 та проектованим-5 (на 200 місць); багатоповерхового житлового будинку на вул. Малоголоcківській, а також двох автостанцій – на вул. Пасічній-Зеленій (для відправлення автобусів Бібрського та Ходорівського напрямків) та на вул. Городоцькій- Збиральній (для Городоцького напрямку). Управління капітального будівництва міськради має розробити проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідно до переліку цих об’єктів.

3. У Львові буде конференц-готель. Депутати затвердили програму розвитку індустрії ділової гостинності Львова на 2015-2017 роки. Її мета – збільшення заходів ділової активності в місті, у тому числі міжнародних, поліпшення туристичної інфраструктури та активне позиціонування Львова на ринку ділового туризму. Головні завдання програми на найближчі роки – поліпшення у Львові умов для розвитку сфери ділової гостинності, у тому числі розвиток конференц-інфраструктури та транспортної інфраструктури, сфери обслуговування та послуг; позиціонування міста як нового напрямку конференц-туризму у Східній Європі; активна промоція Львова в Україні та за кордоном як міста для проведення заходів ділової активності; розвиток та об’єднання професійних гравців ринку задля збільшення туристичного потенціалу Львова.

Водночас, як сказано у програмі, досягненням у 2014 році вже стала інвентаризація приміщень та залів для проведення заходів ділової гостинності і як наслідок – випуск Довідника ділової гостинності Львова англійською та українською мовами, в якому систематизовано весь потенціал міста у сфері ділового туризму, а також запуск відповідного Інтернет-ресурсу із цими даними. Також було розроблено інвестиційний проект із будівництва конференц-холу у Львові.

Додамо, що відповідно до очікуваних результатів цієї програми, до кінця 2017 року, зокрема, планують залучити інвестора для будівництва конференц-готелю у центрі міста. Він міститиме 500-600 конференц-місць. Однак адреси, де мав би бути зведений цей готель, у програмі не вказано.

За матеріалами ІА ZIK, zaxid.net


Читайте також:
23 Червня, 2016 17:48
axabnrg Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
[***]://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!