Тритомник львівської журналістки потрапив до номінації всеукраїнського рейтингу «Книжка року»

1877 0
Результати конкурсу мають бути відомі вже на початку лютого.
фото: ірини вовк

фото: ірини вовк

Тритомник львівської журналістки Ірини Вовк про загиблих військових АТО «На щиті», а також її спільне з Дар’єю Бурою видання «Ізоляція» ввійшли до всеукраїнського рейтингу «Книжка року». Ці книги – серед 14 видань у номінації «Сучасні мемуари/публіцистика». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила авторка.

Результати конкурсу стануть відомі вже на початку лютого. Це, за словами Ірини Вовк, чи не єдиний конкурс, де є чимала кількість номінацій (нон-фікшн, дитяча література, белетристика, бізнес, науково-популярна тощо) і зібрано дуже багато книг.

«Свого часу тритомник отримав премію від Малого журі на Форумі видавців 2020 у Львові. І тепер, коли я побачила серед номінантів Олега Сенцова з його книгою «Хроніка одного голодування», військових, які писали книги про війну, – це дуже почесно для мене – ввійти в короткий список і бути серед них», – каже вона.

Читайте також: Львівське подружжя отримало золото за найкращі ілюстрації до книги

Нагадаємо, що у 2020 році львівська журналістка Ірина Вовк написала тритомник «На щиті», що розповідає про загиблих українських воїнів, які обороняли країну у російсько-українській війні на Сході. Вона збирала ці історії протягом трьох років спілкуючись із рідними бійців – їхніми дружинами, батьками, сестрами і братами. Книгу видало видавництво «Фоліо».

Фото з презентації тритомника «На щиті» влітку 2020-го року

Перша частина тритомника «На щиті» Ірини Вовк відтворює в оповідях Луганський аеропорт та Іловайську трагедію. Друга книга – про загиблих у «котлі» Цвітних Пісків (цей епізод війни чомусь лишився непоміченим), про розстріляну Луганщину під містом промовистого імені — Щастя, про донецький форпост – ДАП. Третя – оповіді про оборонців Дебальцевого, про непохитних вояків Світлодарської дуги, про героїв Авдіївки, Зайцевого й Мар’їнки.

Ольга Коваль

Фото Світлани Кухарук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!