Центр Шептицького номінували на архітектурну премію ЄС

5978 0
Над проектом будівлі працював нинішній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
Фото: behnisch.com

Фото: behnisch.com

Центр Шептицького у Львові номінували на міжнародну архітектурну премію Європейського Союзу імені Міса ван дер Рое 2019. Про це йдеться на сайті премії. 

Читайте також: «Неможливе стало реальністю». Фоторепортаж із відкриття Центру Шептицького

Центр Шептицького збудували на території студмістечка Українського католицького університету на вулиці Козельницькій. Мультифункціональну бібліотеку відкрили 10 вересня торік. На першому поверсі розташовані кілька аудиторій, кав’ярня та виставкова зала, на другому та третьому – бібліотека та коворкінги, а на четвертому – адміністративні приміщення. На цокольному поверсі облаштували конференц-зал. Дах будівлі, як і декілька терас, мають «зелене» покриття, що затримує воду.

Проектувала Центр німецька компанія Behnisch Architekten та AVR Development. Над проектом також працював нинішній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Читайте також: Юліан Чаплінський про еміграцію, Львів за 20 років та двори без машин

Нагадаємо, що у 2017 році на цю ж премію номінували Простір Синагог на Староєврейській. Крім Львова, цього року серед претендентів на премію Театр на Подолі (Київ), Печерська міжнародна школа (Київ), публічний простір «Сцена» (Дніпро), Дачний готель «Глібівка» та Камінний дім (Київська область), «Земля ведмедів та вовків» у Черкаському зоопарку. Переможця премії назвуть 7 травня у Барселоні.

Довідка

Премію заснував Фонд Міс ван дер Рое та Європейська комісія у 2001 році. Її присуджують один раз на два роки за проекти, втілені у цей період. Премія має на меті досягти розуміння трансформацій і формувати європейське середовище, відзначати інновацій в галузі архітектури (як концептуальних, так і будівельних), і привернути увагу до важливих вкладів європейських професіоналів у розвиток нових ідей. Після оголошення номінантів, журі конкурсу відбирає шорт-ліст із сорока проектів, а потім і п'ятьох фіналістів. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!