Церкви Львова долучаться до боротьби з вірусними інфекціями

3350 1
Для храмів планують закупити антисептики для рук.
Фото: lvivexpres.com

Фото: lvivexpres.com

У Львові сьогодні, 5 березня, відбулося позачергове засідання ради церков Львова, до якої входять представники усіх християнських конфесій. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів капелан ЛМР, працівник Львівської Архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк.

Читайте також: Усе, що потрібно знати про коронавірус в Україні

На позачерговому засіданні ради церков Львова обговорили заходи з інформування населення про боротьбу з вірусними інфекціями.

«Люди щонеділі є у церкві, приступають до таїн сповіді, євхаристії. Виникає багато дискусійних, зокрема етичних питань. В УГКЦ є чіткі правила, що хто приступає до причастя, не облизує ложиці. Це наголошується. Тому наступного тижня у вівторок начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб проведе з усіма священиками львівської архиєпархії інформативну роботу і розповість, як вони мають допомогти людям вберегти себе від того чи іншого вірусу», – каже Павло Дроздяк.

Він додав, що церкви розглядають питання закупівлі антисептиків для храмів та готові інформувати людей, як вберегтися від вірусів, розмістити інформаційні оголошення.

Читайте також: Коронавірус в Україні. Як правильно користуватись антисептиком

«Найкращим рупором сьогодні є церква, тому ми розуміємо, що священники мають інформувати вірних щодо заходів безпеки від поширення будь-якого вірусу», – говорить священик.

Нагадаємо, у Львові у місцях масового перебування людей розмістять антисептики для рук.


Читайте також:
6 Березня, 2020 13:26
Роман А до цього було нормально всім підряд обціловувати ікони?)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!