Цього року на Львівщині розпочнуть ремонт прикордонних доріг

5813 0
На ремонт прикордонних доріг Україна отримала 60 млн євро кредиту від Польщі.
Фото: shoppingpl.com

Фото: shoppingpl.com

Цього року на Львівщині планують розпочати ремонт п’яти доріг, що ведуть до кордону з Польщею. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло.

Читайте також: На Львівщині ремонтуватимуть дорогу, про яку священик зняв кліп

Йдеться про дороги КПП «Смільниця» – Старий Самбір (18 км), Грушів – Немирів (9 км), Червоноград – Рава-Руська (53,14 км), Яворів – Грушів (20 км) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,4 км). Ремонт виконуватимуть за кредит у 60 млн євро від уряду Польщі.

«Служба автомобільних доріг провела тендер ще восени 2017 року. До цього часу проходили необхідні для міжнародної закупівлі процедури та узгоджували вимоги міністерства фінансів Польщі. Минулого тижня відбувалася чергова нарада у Варшаві за участі української та польської сторін, де погоджували останні правки угоди. Тепер їх має затвердити міністерство фінансів Польщі, після чого ми зможемо розпочати роботи», – каже Роман Кокотайло.

За його словами, першою почнуть ремонтувати дорогу Яворів – Грушів. Отримати всі погодження сподіваються у квітні. Відремонтувати дорогу мають до кінця року.

Читайте також: Які дороги Львівщини відремонтують у 2019 році. Перелік

Переможцями тендеру є польські компанії, що, за словами Романа Кокотайла, є вимогою польської сторони. Як повідомлялось раніше, позику від Республіки Польща надали під пільгове кредитування впродовж перших п’яти років. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!