Порошенко відкриє Бескидський тунель на Львівщині

10694 0
Цього тижня після будівництва відкриють один із найдовших в Україні залізничних тунелів.
Фото: Дивись інфо

Фото: Дивись інфо

24 травня на Бескидському перевалі в Карпатах відкриють після ремонту Бескидський тунель. На його відкриття ймовірно приїде Президент України Петро Порошенко. Про це під час апаратної наради ЛОДА заявив очільник області Олег Синютка, передає Zik.

Рух поїздів через новий двоколійний Бескидський тунель запустять із 25 травня. Його довжина становить 1 765 метрів, а глибина — 180 м. Ширина тунелю становить 10,5 м, висота — 8,5 м.

Читайте також: За Бескидським тунелем. Що нам дасть нова залізниця до Словаччини

Новий тунель розташований за 22 м від старого спорудження, яке за понад сто років роботи вийшло з експлуатації, стане частиною транспортного коридору, який проходить через Італію, Словенію, Угорщину, Словаччину і Україну. Старий тунель використовуватимуть як робочу штольню з обслуговування нового, а також для евакуації людей у разі виникнення аварійних ситуацій.

Читайте також: Топ-5 відкриттів Порошенка на Львівщині. Інтерактивна мапа

Активні роботи на будівництві розпочали у 2013 році, після проведення міжнародного тендеру і затвердження проекту, хоча тендер на реконструкцію Бескидського тунелю оголосили ще 2006 року. Підготовчі роботи розпочали у 2011 році. Спершу його планувати відкрити у 2016 році, втім через економічну кризу та війну на Сході, основні роботи завершили лише у жовтні торік.

Новий двоколійний залізничний тунель має пропускати до 200 поїздів на добу швидкістю 60-70 км/год. Для порівняння, через попередній тунель проїжджали 47 поїздів на добу зі швидкістю 15-40 км/добу. Загальна кошторисна вартість будівництва за проектом становить 102 млн євро.

Читайте також: Офіційно. Залізничні квитки в Україні подорожчають із 30 травня

Нагадаємо, через переключення залізничної інфраструктури станції Бескид у новий тунель, з 19 по 25 травня, низка потягів, які курсують через Львів, змінить графік руху. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!