Цього тижня розпочнуть облаштовувати новий фонтан на площі Галицькій

2598 0
Вартість робіт 4,5 млн грн. Триватимуть вони приблизно 4 місяці.
Фото: НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА "РУТЕНІЯ"

Фото: НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА "РУТЕНІЯ"

Цього тижня розпочинають роботи з реконструкції фонтану на пл. Галицькій. На місці колишнього фонтану «Кульбаба» облаштують новий сухий фонтан, піднятий на 40 см вгору, а археологічні знахідки — мури давнього храму, ознакують в мощенні та встановлять мініатюрний макет храму з інформацією про нього. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Вартість робіт 4,5 млн грн. Триватимуть вони приблизно 4 місяці. Виконавець — підрядна організація ПП «Патронат».

«Роботи на пл. Галицькій розпочали минулого року, однак в процесі виявили рештки мурів давнього храму і роботи призупинили. Проєкт довелося відкоригувати, з врахуванням тих речей, які знайшли археологи. Зараз маємо відкоригований і плануємо цього тижня розпочинати реконструкцію площі й облаштувати новий фонтан. Дерева, які ростуть на площі, оглянуть і, якщо вони в доброму стані і не заважають проєкту, їх залишать. Якщо ж дерева в аварійному чи передаварійному стані, то їх замінять на молоді», – каже голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля.

Читайте також: У Львові за 4 мільйони продовжать реставрацію руїн Високого замку

За його словами, попередня квіточка «Кульбаби» реставрації не підлягає, оскільки виготовлена зі старого металу, тому її передадуть в музей «Територія терору» для експонування. Проте новий фонтан буде на тому ж місці, де попередній.

Нагадаємо, що у Львові визначили підрядника, що ремонтуватиме площу Галицьку. Роботи розпочали ще торік, утім на місці, де стояв фонтан «Кульбаба» знайшли залишки храму. Згідно з даними системи Youcontrol, засновницею та керівницею ПП «Патронат» вказана Світлана Куземська.

За оновленим проєктом на площі планують підвести мережі, влаштувати бетонну чашу фонтану, навколо якого можна буде сидіти. Також навколо нього облаштують освітлення території, сам фонтан підсвітять.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!