У 2020 році в Україні проведуть перепис населення

3493 0
Востаннє українців рахували ще у 2001 році.
Фото: Аргумент

Фото: Аргумент

Державна служба статистики України наступного року планує провести Всеукраїнський перепис населення. Відповідний тендер на розробку автоматизованої системи для збору та оброблення даних перепису з’явився на платформі публічних закупівель Prozzoro.

Очікувана вартість тендеру 89 668 100 гривень. Втім, як передає слова віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка Dozorro, на перепис доведеться витратити щонайменше 2 мільярди гривень.

Читайте також: Із квітня багатодітним сім'ям в Україні доплачуватимуть

Востаннє, перепис населення України проводили в 2001 році. Тоді нарахували 48,5 мільйонів українців. Хоча ООН рекомендує проводити подібні переписи раз на 10 років, в Україні його постійно переносили. Спершу на 2012 рік, потім на 2013, 2016 і от на 2020.

Новий перепис дозволить дізнатися не тільки кількість українців, а й те, скільки людей живе в містах та в селах, який у них сімейний стан, а також визначити вікові категорії населення. Це допоможе ефективніше розподіляти фінанси, відкоригувати субвенції для населення, а також розвивати економічні і соціальні програми.

Читайте також: Як проголосувати не вдома: в іншому місті, за кордоном, у війську

Уже в грудні цього року планують провести пробний перепис населення, використовуючи інноваційні технології. Щоправда, переписувачі працюватимуть тільки в Київській області. Для перепису вони використовуватимуть планшети і gps-трекери.

Приблизні запитання до Всеукраїнського перепису можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!