У будівлі Головної пошти облаштували незаконний кіоск

2285 1
Наступного тижня адмінкомісія, створена при виконкомі, має розглянути незаконний кіоск у приміщенні історичної пам’ятки.
Фото: Bodzjo Jurochko / Facebook

Фото: Bodzjo Jurochko / Facebook

У будівлі Головної пошти на вулиці Словацього, 1 у Львові незаконно облаштували вікно з продажем напоїв. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Григорій Козловський досі не оплатив штраф за надбудову на даху Гранд Готелю

За словами керівниці міського управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, у будівлі вирізали сталеву решітку і облаштували кіоск. Управління наразі з’ясовує, хто надав дозвіл на цей об’єкт.

Наступного тижня у вівторок адмінкомісія має розглянути незаконний кіоск у приміщенні історичної пам’ятки. 

«Ці роботи проведені самовільно. Також незрозуміла законність існування там кіоску, адже дозволу на оренду ніхто не давав. На жаль, від учора нам поки не вдалося зв’язатися з підприємцем, який це зробив. Та ми над цим працюємо, і на наступне засідання адмінкомісії будемо виносити цю справу», — сказала Лілія Онищенко

Читайте також: Власника вілли на Свєнціцького оштрафували на 170 тисяч гривень

Як наголосив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, на розгляд адміністративної комісії необхідно винести протокол, який буде стосуватися двох осіб — тієї, яка надала дозвіл, і тієї, яка виконала ці роботи.

Довідка

Триповерховий будинок Головної пошти у Львові на Словацього, 1 збудували наприкінці XIX століття. Архітектор Сильветр Гавришкевич спершу створив будинок у стилі неокласицизм, а у 1919-1923 роках Євген Червинський його перебудував, після чого будинок відносять до неокласицизму. Головний поштамт майже повністю зберігся з часу будівництва й до нині, він занесений до реєстру пам’яток архітектури місцевого значення.


Читайте також:
6 Листопада, 2018 13:09
L. В добрій частині будинків в центральній частині міста просто повибивали стіни і поставили панорамні вікна та двері. У такому п. Онищенко та інші вандали з ЛМР нічого не бачать?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!