У дитсадку Львова відкриють першу групу з безлактозною та безглютеновою дієтою

3744 0
Відповідне рішення ухвалив виконком Львівської міської ради.
фото: life.pravda.com.ua

фото: life.pravda.com.ua

Згідно з документом, управлінню освіти ЛМР дозволили відкрити на базі дитсадка №166 санаторну групу для дітей з діагнозом «целіакія», ураженням слизової оболонки тонкого кишківника та непереносимістю глютену і лактози.

Як зазначила під час засідання виконкому начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, в групу вже набрали 20 дітей. Це буде перша група такого типу у Львові. Її утворюють в цьому дошкільному закладі з огляду на прохання батьків, які працюють і потребують, щоби їхні діти були під доглядом.

Читайте також: Для дітей, які не потрапили у дитсадки, створили додаткові групи. Адреси

За словами чиновниці, міська влада готова відкривати нові групи для дошкільнят, які мають таке захворювання, однак для цього батьки повинні звернутися з відповідними заявами до управління освіти. 

Медики з міської дитячої клінічної лікарні на Орлика склали для цієї групи спеціальне меню, а продукти для них закуповують в спеціалізованих крамницях. 

Лактоза – це вуглевод, який є в молочних продуктах. Глютен – група білків, що містяться в злакових продуктах, особливо в пшениці, житі, вівсі та ячмені.

Львівський дошкільний навчальний заклад  №166 функціонує як санаторний  для дітей з ранніми проявами туберкульозної  інфекції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!