У готелі курортного селища на Львівщині транслювали пропагандистські програми росії

1638 0
Відвідувач закладу поскаржився на показ заборонених телепрограм країни-агреосора.
Фото: Український тиждень

Фото: Український тиждень

У готелі «Вілла Алеся» у селищі Східниця на Львівщині виявили факт ретрансляції російських телепрограм, щодо яких встановлено обмеження для розповсюдження на території України. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала скаргу від відвідувача закладу, після чого 5 липня туди прибули представники регулятора та кіберполіцейські. Про це повідомили у пресслужбі Нацради.

Правоохоронці промоніторили програми у готельних номерах. Серед телеканалів, які мали змогу переглядати відвідувачі готелю, були російські «НТВ МИР», «ТНТ», «Россия 24» і «РТР Планета», а також низка інших програм, які не внесені до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, і законодавству України.

Читайте також: Росія змінює пропаганду на тлі військових невдач в Україні. ЗМІ отримують нові вказівки

У результаті з керівництвом готелю провели роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості показу пропагандистських телеканалів рф. Наразі ретрансляцію цих прогам вимкнено.

Нагадаємо, на Львівщині СБУ викрила прихильника рф, який вів проросійську діяльність, антиукраїнську пропаганду та планував ймовірну диверсію. Також правоохоронці підозрюють у державній зраді 72-річного львів’янина. За даними спецслужб, чоловік корегував удари росіян по Яворівському міжнародному військовому полігону, що на Львівщині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!