У інфекційну лікарню Львова госпіталізували чоловіка з малярією

2404 0
Чоловік повернувся з африканської країни.
Фото: www.bbc.com

Фото: www.bbc.com

У Львові з діагнозом «малярія» госпіталізували 46-річного чоловіка. Про це повідомляє інфекціоністка, головна епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко на своїй фейсбук-сторінці.

Читайте також: Які щеплення потрібно зробити перед поїздкою за кордон. Деталі

За словами Наталії Тімко, пацієнт нещодавно повернувся до Львові з Уганди. Сам родом із Дніпра.

«Підвищення температури тіла свідчить не лише про ймовірність Covid-19. Збір епіданамнезу (інформації, де пацієнт був, що робив, чим харчувався, чи комахи кусали тощо) є запорукою успіху у встановленні діагнозу інфекційного захворювання», – каже Наталія Тімко.

Вона додає, що стан пацієнта середньої важкості, він отримує усю необхідну медичну допомогу.

«Хворий нещодавно повернувся з Уганди, скаржився на підвищення температури тіла. Оскільки було відомо, звідки приїхав пацієнт, його одразу обстежили на малярію. При дослідженні зразків крові виявлено збудник малярії», – йдеться у повідомленні департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Додамо, торік у січні у Львові від тропічної малярії помер 43-річний чоловік, який повернувся з Конго.

Довідка

Малярія – це інфекційне захворювання, що характеризується гострим, а інколи затяжним перебігом, періодичним підвищенням температури тіла, збільшенням печінки, селезінки. Симптоми малярії з’являються через 10-15 днів після укусу інфікованого комара. Перші симптоми – лихоманка, головний біль – можуть проявлятися слабко, що ускладнює виявлення малярії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!