У Львові до квітня мають виготовити взірець нового електробуса

4785 0
Електробус буде десятиметровим та низькопідлоговим.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У квітні у Львові з’явиться взірець електробуса, який «Електрон» виготовляє на замовлення концерну приватних перевізників «Екопастранс». У жовтні планують приступити до виготовлення партії. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник концерну «Екопастранс» Ігор Самардак. 

Читайте також: Тендер на закупівлю електробусів для Львова не відбувся

«Електрон» упродовж наступних трьох років має вготовити 200 електробусів для Львова на замовлення приватних перевізників.

«Зараз відбувається проєктування електробуса, ми його оплачуємо окремо, залучаємо також кредитні кошти. Все йде за планами. На квітень надіємось побачити експертний взірець, а приступити до його сертифікації у липні. Тому на жовтень-листопад піде виготовлення партії», –  каже Ігор Самардак.

Він пояснює, що електробус буде десятиметровим, низькопідлоговим.

«Той, що їздить зараз містом – це стара модель. Ми проєктуємо сучасний, низькопідлоговий, із кондиціонером. Він має їхати 250 км на одному заряді», – додає він.

Суттєво на вартість елетробуса впливає система кондиціонування.

«Якщо система кондиціонування буде неповною, або з рідинним опаленням, то ціна буде приблизно 200 тисяч євро за електробус. Якщо буде електрична повна система – то ціна 280, 290 тисяч євро. Кондиціонер, звісно, стільки не коштує, це вартість батареї, яка необхідна, щоб він цілий день працював», – каже він.

Система працюватиме не лише на охолодження, а й на обігрів. Якою буде ця система, на підприємстві ще вирішують.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Нагадаємо, що 10 вересня 2020 року у Львові підписали меморандум про закупівлю 250 електробусів. Їх впродовж трьох років має виготовити концерн «Електрон». Меморандум підписали міськрада, ЛКП «Львівелектротранс», ПрАТ «Концерн-Електрон» та концерн приватних перевізників «Екопастранс», він передбачає, що впродовж наступних трьох років 200 електробусів закуплять приватні перевізники, а 50 – місто. ЛКП«Львівелектротранс» не знайшов постачальника 50-ти електробусів. Тендер на закупівлю транспорту, який оголосило підприємство напередодні виборів голови Львівської ОТГ, торік у жовтні, не відбувся, бо на нього не подалося достатньо учасників.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!