У квиткових терміналах Вроцлава ввели обслуговування українською мовою

2552 0
У терміналах для купівлі проїзних квитків та компостерах громадського транспорту Вроцлава ввели автоматичне обслуговування українською мовою.
фото: www.skoda.cz

фото: www.skoda.cz

Міське підприємство транспорту «Wrocław» вирішило підтримати українців, котрі живуть, працюють та навчаються у столиці Нижньої Силезії.

Як інформує портал Простір, зараз у Вроцлаві є 154 нові стаціонарні квиткові термінали. Крім цього, у міському транспорті є майже три тисячі компостерів з функцією придбання проїзного квитка у трамваях і автобусах. Досі вони мали три мовні версії: польську, англійську та німецьку, відтепер з’явилася й українська мова.

Читайте також: Закорковане і дешеве місто. Що думають поляки про Львів

Нову мову у квиткових терміналах ввела компанія Mennica Polska, яка відповідає за продаж квитків у Вроцлаві. За різними підрахунками, у Вроцлаві до 10 відсотків населення міста є українцями.

Раніше українську мову в квиткові термінали міського транспорту ввели також у Познані. Окрім того, Познань — перше місто Польщі, яке запустило спеціальну сторінку українською на сайті міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!