У Києві штрафують заправки через завищення цін

890 0
Вдалося встановити, що 33 АЗС мають необгрунтовано одержану виручку на загальну суму понад 700 тисяч гривень.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві тривають перевірки автозаправних станцій щодо дотримання вимог формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на роздрібному ринку пального. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві, пише КМДА.

За травень у Києві почали первірки 107 АЗС. Станом на 6 червня перевірили 56 заправок, на 36 з яких виявили низку порушень.

«За результатами 33 перевірок встановлено, що суб’єкти господарювання мають необгрунтовано одержану виручку на загальну суму 707 015 грн. Згідно з пунктом 1 частини 1 статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», застосовано адміністративно-господарські санкції – вилучення необґрунтовано одержаної виручки та штраф у розмірі 100% необґрунтовано одержаної виручки. Таким чином, загальна сума складає 1 414 029 грн», – наголошують у відомстві.

Читайте також: У Києві засудили російського агента, який коригував ракетні обстріли

Нагадаємо, у Києві збільшується кількість порушень правил дорожнього руху та, зокрема, паркування. Автомобілі, які паркують з порушеннями, будуть евакуювати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!