У Києві планують повернути плату за проїзд у громадському транспорті

1532 0
Кияни користуються послугами громадського транспорту безкоштовно із 24 лютого.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві можуть повернути оплату проїзду в громадському транспорті на черговій сесії. Рішення щодо того, з якої дати і в якому виді транспорту повернуть електронну оплату за проїзд, ухвалюватимуть депутати Київської міської ради на черговому засіданні. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Сьогодні збільшується кількість громадського транспорту. Люди виходять на роботу, вони потребують заробітної платні. Відповідно, сам транспорт потребує розхідних матеріалів, треба сплачувати за пальне і електрику», – зазначив Микола Поворозник.

Додамо, що кияни користуються послугами громадського транспорту безкоштовно із 24 лютого, тобто від початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Читайте також: Україна запустила глобальну платформу для збору пожертв на армію, гумдопомогу і відбудову

Наразі, за словами Поворозника, мережа громадського транспорту постійно розширюється, аби забезпечити перевезення мешканців, які повертаються у столицю. Наразі в місті курсують: метрополітен; 141 автобус на 63 маршрутах; 68 трамваїв на 16 маршрутах; 80 тролейбусів на 25 маршрутах. Приватні перевізники здійснюють перевезення на 80 маршрутах загальною кількістю майже 459 автобусів.

Нагадаємо, міська влада закликає киян, зокрема, водіїв, не пересуватися містом приватним автотранспортом без нагальної потреби через брак палива.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!