У китайському місті Ченду встановили скульптури львів’янина Володимира Цісарика. Фото

4426 0
Делегація зі Львова поїхала говорити про співпрацю із китайськими колегами.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У китайському місті Ченду встановили три скульптури львів’янина Володимира Цісарика. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила речниця ЛМР Христина Процак.

Це скульптури «Сильф», «Геліос» та «Солар».

У міській раді повідомляють, що львівська делегація на чолі з міським головою Андрієм Садовим перебуває у Китаї. Зокрема у Ченду делегація зустрілась із міським головою Ло Цяном, з яким обговорили можливі напрямки співпраці: у сфері культури, науки, освіти, медичного туризму тощо. Також ішлося про можливе відкриття прямого авіасполучення Львів – Ченду.

Читайте також: У Львові створили віртуальну галерею зі скульптурами Пінзеля

Ченду є одним з найбільших міст Китаю (20 млн мешканців) та містом-партнером Львова.

Володимир Цісарик – український скульптор, який народися і вчивсяу Львові. Львів'янам відомий, зокрема, за скульптурами Яна Зеги та Ігнасія Лукасевича (винахідникам гасової лампи), Пабло Пікассо, Леопольда фон Захер-Мазоха тощл.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!