У Палаці Потоцьких пояснили зйомки моделей у білизні

5680 0
У коментарях користувачі обурилися цим відео, мовляв, така поведінка у експозиційній залі галереї неприпустима.
Фото: скрін-шот із відео

Фото: скрін-шот із відео

Учора львів’янин Сергій Грудень опублікував на своїй сторінці у Фейсбук відео реклами бренду нижньої білизни Zhilyova lingerie, яку знімали у блакитному залі Палацу Потоцьких. У коментарях користувачі обурилися цим відео, мовляв, така поведінка у експозиційній залі галереї неприпустима. Зокрема під час зйомок модель вилізла на стіл колишньої їдальні графа.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Палац Потоцьких

Аналогічні відео опублікували на сторінці магазину Zhilyova lingerie у інстаграм та на сторінці російського магазину цього бренду, зазначивши, що відео є тизером до нової колекції SS 2020.

У коментарі Tvoemisto.tv помічник директора Львівської галереї мистецтв Василь Мицько пояснив, що приміщення галереї часто здають у оренду для зйомок фільмів, фотосесій, концертів та приватних зйомок. 

«Офіційна співпраця має свою рекомендовану ціну (за загальноприйнятою формулою в цій галузі). Від тисячі гривень до 3600 за годину. Все залежить від масштабності і спроможності партнерів – чи благодійна організація, кількість осіб, велика чи мала державна/недержавна інституція тощо», – каже Василь Мицько.

Читайте також: Про парк Палацу Потоцьких, пересаджені туї і LvivMozArt

Він додає, що галерея намагається убезпечитись від невідповідних зйомок, які б могли зашкодити іміджу галереї, тож часто пропозиції співпраці відкидають, адже не можуть передбачити остаточний результат роботи фотографів чи операторів.

«Ми знали, що власне ця зйомка буде комерційною. У нашому уявлені формат мав би бути іншим. Черговий у приміщенні цього дня більшу частину часу провів поза кімнатою, оскільки моделям потрібно було переодягатись. Що ж до етичності такої співпраці, то тут треба дати ширше пояснення, бо етичні норми – це не окреслене чітко поняття. З одного боку, ми як галерея мистецтв експонуємо твори з оголеною жіночою натурою, це 500-літня європейська традиція. З іншого боку – формат офіційної реклами цієї фірми, очевидно, не музейний, хоча не виключено, що мистецький. Але ми не кваліфіковані оцінювати роботу режисера цих роликів чи навіть дизайнера цієї білизни», – додає Василь Мицько і зазначає, що прототипом ролика міг послужити кліп американського подружжя виконавців Beyonce та Jay Z, який знімали у Луврі.

На його думку, відео все ж відповідає естетичним рекламним стандартам, інакше б не могло виставлятись в соціальних мережах. Надалі, каже Василь Мицько, галерея буде відповідальніше ставитись до відбору пропозицій про співпрацю.

Читайте також: Як у Львові реконструюють сад Палацу Потоцьких. Фото

Додамо, що Палац Потоцьких на вулиці Коперника у Львові збудували у 1889 році. Його власниками були Марія Климентина та її чоловік Альфред Юзеф Потоцький. На першому поверсі розмістили парадні зали для прийому гостей. Свого часу він був резиденцією місії Барталемі, ним користувався Інститут геології і геохімії горючих корисних копалин АН УРСР та Львівський міський РАЦС, а у 2000-х роках палац передали Львівській галереї мистецтв.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!