У львівській інфекційній лікарні випробовуватимуть український препарат проти коронавірусу

10497 0
Препарат «Біовен» будуть використовувати як розчин для інфузій.
Фото: france24

Фото: france24

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав указ, який дозволяє клінічні випробування українського препарату «Біовен» на пацієнтах із підтвердженим коронавірусом.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

Препарат «Біовен» будуть використовувати як розчин для інфузій. Одна доза об’ємом 1 мл містить 0,1 г імунологічно активної білкової фракції IgG.

До переліку медзакладів, у яких проводитимуть клінічні випробування, ввійшло й відділення реанімації та інтенсивної терапії Львівської обласної інфекційної лікарні, яка визначена основною для прийому й лікування хворих на Covid-19. 

Контролювати виконання наказу буде заступниця голови МОЗу львів’янка Ірина Микичак. «Біовен 10» створили на основі людського імуноглобуліну, містить 52% IgG1, 32% IgG2, 7% IgG3 и 4% IgG4. Його виробляє компанія «Біофарма Плазма». Імуноглобулін G – клас антитіл, що складають близько 75% усіх антитіл плазми крові людини. Найбільш ефективні проти вірусів, нейротоксинів, малярії тощо.

Читайте також: У МОЗ затвердили єдиний протокол для лікування Covid-19

Нагадаємо, в Україні хочуть використовувати американський препарат від Еболи для лікування коронавірусу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!