В інфекційній лікарні Львова перебувають четверо дітей із коровим енцефалітом

3179 0
Двоє з них – у реанімації.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

Із 23 лютого до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовані четверо дітей з коровим енцефалітом. У двох з них стан вже покращився, а ще двоє досі перебувають у реанімації. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

Серед хворих – 10-річна дівчинка з Яворівського району, 2-річний мешканець Мостиського району та двоє львівян – 4-х і 8-ми років.

10-річна дівчинка була госпіталізована 23 лютого, 2-річний хлопчик – 7 березня, вони перебувають у реанімації. Двох інших дітей з реанімації вже перевели. Наталія Тімко зазначає, що молодші діти не мають жодного щеплення від кору, а старші – лише по одному.

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

Лікарка нагадує, що щеплення – єдиний спосіб вберегтись від захворювання, що страшне своїми ускладненнями: пневмонією, енцефалітом тощо. Раніше Наталія Тімко розповіла у коментарі Tvoemisto.tv, що протягом минулого року і за перші місяці цього року в обласну інфекційну лікарню із запаленням оболонок головного мозку – енцефалітом – потрапили 20 пацієнтів різного віку.

«Енцефаліт може мати наслідки у вигляді зниження інтелектуального потенціалу, порушення роботи окремих систем і органів. Але це залежить від перебігу захворювання, його інтенсивності тощо», – каже Наталія Тімко.

Торік у Львові від кору померли двоє дітей трирічного віку.

Нагадаємо, на Львівщині триває кампанія із вакцинації нещеплених дітей від кору. За минулий тиждень, за даними Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, щеплення від кору отримали 3885 людей, серед яких 321 дорослий.

Читайте також: У МОЗ хочуть безкоштовно щепити від кору усіх дорослих

Водночас в області за цей період зареєстровано 218 випадків кору, серед хворих 166 дітей та 52 дорослих. 147 хворих – госпіталізовані, серед них – 90 дітей. У попередній тиждень на кір захворіли 280 мешканців області.

Найвищі показники захворюваності на кір у  Львові, Дрогобичі, Червонограді, у Пустомитівському, Яворівському, Стрийському, Дрогобицькому і  Городоцькому районах.

Лікарі наголошують, що вакцини, що є у кожному кабінеті щеплень Львова та області, безпечні, походять з Бельгії і США та мають індикатор, що показує, чи правильно вони зберігались. Перед вакцинацією дітей обстежує педіатр.

Раніше керівник управління охорони здоровя ЛМР Володимир Зуб наголошував, що за минулі два роки у Львові вакцинували від кору близько 50 тисяч людей і жодного випадку поствакцинальних ускладнень не було.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!