У Львівській області планують створити пляжну поліцію

2188 0
Безпека людей, які відпочивають біля водойм, мусить мати три ступеня або поділятися на три смуги: біля води, на воді до буйків і – за буйками. Якщо на воді за цю безпеку дбатимуть спеціально навчені люди та водолази, то на суші за цим мусить стежити поліція.
фото: zaxid.net, gazeta.lviv.ua, vorobus.com

фото: zaxid.net, gazeta.lviv.ua, vorobus.com

Це вчора, 18 травня, обговорили під час прес-конференції на тему «Відпочинок на озері Задорожньому («Байкалі») у Миколаївському районі. Яким він буде влітку 2016 року?».

«Ми пропонуємо, щоби на суші (безпеку людей, - Ред.)контролював піший патруль. Певну територію контролюють наші працівники. А те, що ми не можемо, ми будемо просити проконтролювати або поліцію, або муніципальну дружину. Наразі муніципальна дружина Львова вже зголосилася нам допомогти»,- повідомляє начальник центральної рятувально-водолазної служби Львівської області Роман Фіца.

За словами Романа Фіца, до буїв будуть контролювати спеціально навчені  працівники пляжу, часто навіть – уплав. А все, що – поза буями, в зоні 30-50 км, – працівники рятувально-водолазної служби.

Відповідно до правил, зараз буйки виставляються на глибині 1.75м  - 1.85м. Тобто всі буйки, які є біля пляжів, попереджають про глибину. Хто хоче перейти цей бар’єр, несуть за це відповідальність.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!