У Львівській політехніці виготовлять тисячі гідрогелевих пов’язок

1436 0
Пов’язки використають для лікування поранень та опіків.
Фото: Львівська Політехніка

Фото: Львівська Політехніка

В університеті «Львівська політехніка» запустили напівпромислову лінію з виробництва гідрогелевих пов’язок для лікування поранень та опіків. Наразі на запасах сировини виготовлять кілька тисяч пов’язок. Про це повідомили на сайті вишу.

Читайте також: Де у Львові плетуть сітки та у чому є потреба

Наукова група університету розробили пов’язки та ще до кінця 2021 року встигли змонтувати лінію і виконати доклінічні випробування. Провели це за кошти державного бюджету та за сприяння Головного управління із реалізації політик у сфері науки та інновацій Директорату науки та інновацій МОН.

Зазначається, що тоді ж розробник отримали перші позитивні відгуки від застосування пов’язок у медичній практиці та здійснили їхню сертифікацію. Розмір гідрогелевої пов’язки можна регулювати на запит лікарів. Такі пов’язки можуть бути звичайні стерильні або вже містити той чи інший лікарський препарат. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!