У львівському медуніверситеті обрали ректора. Хто переміг

25007 4
Цього року вибори ректора Львівського національного медуніверситету вперше пройшли за новими правилами.

У вівторок, 26 вересня, відбулися перші вибори ректора Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького за новими правилами. Згідно з Законом про вищу освіту, право голосу мали усі члени науково-педагогічного складу (1170 осіб), а також обрані представники від студентства (240 осіб) та допоміжного персоналу (150 осіб). Усього в списку виборців було 1560 осіб, із них проголосувати з 9:00 до 15:00 прийшли 1427.

На посаду претендували завідувач кафедри нормальної анатомії, декан медичного факультету № 2 Юрій Кривко, колишній декан стоматологічного факультету Ростислав Ступницький, директор приватної стоматологічної клініки Юрій Бунь та колишній ректор ЛНМУ Борис Зіменковський. За попередніми результатами перемогу здобув Борис Зіменковський, який очолював університет з 1998 року.

Читайте також: Як медуніверситет обирав собі старого ректора по-новому. Фоторепортаж

За словами голови виборчої комісії Орисі Сизон, Зіменковський набрав 816 голосів, Кривко 534 голоси, Ступницький - 46, Бунь - 4.

«Борис Семенович набрав більше половини голосів, відповідно, він має право обійняти посаду ректора без голосування в другому турі. Вибори пройшли у спокійній обстановці, і особливо приємно відзначити останній день, коли працювала лічильна комісія, все було дуже гарно, чисто, професійно зроблено», – говорить один з кандидатів на посаду Юрій Кривко.

Він сказав, що не має зауважень до результатів і радий, що його підтримує така велика кількість виборців.

Борис Зіменковський народився 18 квітня 1940 року в Тернопільській області. Закінчив Львівський державний медичний інститут (ЛДМІ), аспірантуру Інституту органічної хімії НАН України. У минулому – декан фармацевтичного факультету ЛДМІ, завідувач кафедри органічної та біоорганічної хімії, перший проректор ЛДМІ, завідувач кафедри фармацевтичної, органічної та біоорганічної хімії Львівського національного медичного університету. Ректор університету з 1998 року.

Доктор фармацевтичних наук, професор, академік Національної академії медичних наук, президент Галицької фармацевтичної асоціації, керівник Західного наукового центру НАМН і МОЗ. Автор понад 800 наукових та навчально-методичних праць, 50 патентів та 72 авторських свідоцтв на винаходи. Співавтор 5 лікарських препаратів.

У своїй передвиборчій програмі обіцяє, зокрема:

  • зробити акцент на ширше використання електронних навчальних ресурсів
  • оптимізувати навантаження на викладачів у бік зменшення годин на кожного
  • ширше залучати студентів до управління навчальним процесом, зокрема систематично використовувати анонімне анкетування та збільшити кількість зустрічей керівництва університету зі студентами
  • збільшити участь у міжнародних освітніх програмах
  • сприяти стажуванню як викладачів, так і студентів за кордоном
  • розширити діяльність наукових кафедр
  • встановити заохочувальні премії для працівників
  • створити клуб студентського дозвілля
  • приєднати обласну клінічну лікарню до ЛНМУ та створити одну з університетських клінік

Детальніше з програмою можна ознайомитися за посиланням.

Зоя Красовська


Читайте також:
27 Вересня, 2017 19:34
Ігор Корупціонери обрали корупціонера,щоб далі сидіти в своєму корупційому болоті без змін .
27 Вересня, 2017 10:38
Смайл буде сидіти на своєму насидженому кориті,поки не вмре)і тільки тоді,можливо,хтось новий прийде
27 Вересня, 2017 00:49
Правдоруб Прогнилий,корупційний вуз якого все влаштовує і який боїться змін.
26 Вересня, 2017 22:25
Львів'янин Встид і ганьба професорсько-викладацькому складу ЛНМУ, який не готовий до змін і не хоче змін, аби тільки не рухали їх на їхньому хлібному і прогнилому місці! :(((
P.S. Happy b-day, Борисе Семеновичу ) Подарунок замовили собі непоганий )
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!