У львівському парку біля озера хочуть облаштувати пляж

12043 1
У Львові ініціативна група мешканців почала розчищати озеро в парку «Горіховий гай» (вул. В. Великого, 14а). Тут планують очистити дно озера від мулу, облаштувати містки-пірси та насипати піщану відпочинкову зону біля води.
Фото Андрія Породка

Фото Андрія Породка

Про це tvoemisto.tv повідомив координатор ініціативи Андрій Породко.

«Вчора почали чистити озеро небайдужі львів'яни, представники кінотеатру «Сокіл» (розташованого поряд), ГО «Самі». Плануємо повністю прибрати мул з дна озера. Оскільки 2/3 озера займають очерети, то частину хочемо зрізати і засипати цю ділянку піском, аби люди могли там відпочивати. Значну частину очерету все ж залишимо, бо там живе багато качок», – розповів Андрій Породко.

Також планують облаштувати два містки: «Хоча в озері заборонено купатися, особисто я живу поряд і щозими залажу в ополонку. Ми хочемо, щоб мешканці району принаймні мали змогу зручно відпочивати на березі водойми», – пояснив Андрій Породко.

Для чистки дна від мулу за пожертви небайдужих активісти орендують спеціальне обладнання, яке переганяє воду та очищає її.

«Також хотілось би запустити рибу, яка б підтримувала водойму в чистоті. На всі роботи ми отримали погодження у Франківській районній адміністрації та управлінні екології міста», – сказав Андрій Породко.

Активісти закликають всіх охочих долучитися до очистки озера. Контактна особа Андрій Породко: 063 238 07 01.


Читайте також:
21 Липня, 2014 13:26
Юрко Римар Щоб озерце не було закакане, треба буде щоб чисткою хтось займався регулярно. Крім того, потрібно туди заселити спеціальні види риб , і ще когось з живності, яка природньо захищає від заростання
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!