У львівських дитсадках подорожчає харчування

2724 0
У Львові здорожчає харчування в дитячих садочках із 1 лютого. Батьки платитимуть в середньому на 2-4 гривні більше за кожен день. Про це повідомили в управління освіти Львівської міської ради.
фото: cntime.cn.ua

фото: cntime.cn.ua

«Дуже важко тому, що ціни піднімаються з кожним днем, а норми мусимо виконувати. Стараємося комбінувати. Один день в нас може бути трохи менша сума, а наступного дня вона, навпаки, перевищує норму. Але ми так підбиваємо, щоби за 10 днів в нас виходила та сума, яка мусить бути і по нормах і по ціні», – зазначила медсестра НВК «Дзвіночок» Христина Басараб.

Відтак саму вартість харчування вирішили підняти. Батьки, як і раніше сплачуватимуть 60% від ціни, але тепер це буде майже 13 гривень за день у групах раннього віку і майже 20 – у всіх інших групах. Востаннє плату за садки піднімали рік тому. За цей час, кажуть в управлінні освіти, ціни на продукти виросли в середньому на 30-40%, – пише zaxid.net.

Тож на якість обідів зростання ціни не вплине ніяк. Посадовці запевняють: до них скарг від батьків не було. А от у громадські активісти кажуть незадоволені є. «Ну в основному батьки скаржаться, що діти залишаються голодні. Це перший показник. З одного садка діти приходять додому і їсти не просять, а з другого біжать, бо хочуть їсти. Тому треба подивитися, чи то не холодне, бо холодне діти відмовляються їсти, чи та порція нормальна за вагою. Чи та котлетка чи м’яско там дійсно є, чи це обрізки курячого крильця», – каже голова ГО «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева.

Відтак активісти попросили мерію дозволити їм навідуватися з перевірками у їдальні.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!