У Львівських навчальних закладах заборонили збирати кошти

14328 3
Таке нововведення прийняли, щоб запобігти корупції.
фото: www.telegraf.in.ua

фото: www.telegraf.in.ua

Відтак, в усіх навчальних закладах Львова забороняється збирати гроші з дітей або їх батьків. Заборона також стосується відзначення свят та проведення ремонтних робіт. Про це повідомляється у спільноті Батьківська рада Львівщини у Facebook.

Нововведення прийняли, щоб надалі запобігти корупції у навчальних закладах. Надалі батьки зможуть лише добровільно надавати матеріальну допомогу, надіславши кошти на реєстраційний рахунок закладу.

Керівництво шкіл зобов'язали регулярно інформувати про надходження і використання коштів.

Нагадаємо, ГО "Батьківська рада Львівщини" активно виступає проти корупції в школах. Від 30-го квітня до 7-го травня у соцмережі Facebook громадська організація запустила Всеукраїнський флешмоб #ЯПротиПоборівВОсвіті, щоб привернути увагу громадськості до проблеми поборів в освітніх закладах. 

Як раніше розповіла Голова Батьківської Ради Львівщини Олена Пономарева, Батьківська Рада Львівщини не проти допомоги школам: «Але законним способом. Для цього є спецрахунок, на який потрапляють гроші і перебувають під контролем. Ніхто не вкраде ні копійки, не витратить на неіснуючі фонди і на шкіряне крісло в кабінеті директора».

«До нас приходять батьки і під час зустрічі розповідають ситуації, але до того, щоб написати заяву, не доходить. Маю інформацію, що нещодавно в перших-четвертих класах збирали по 500 гривень на столи і подарунок вчительці, яка замовила собі золотий ланцюжок. Але окрім того, що вона його замовила, сказала: «Ви ж бачите, що шия в мене груба, тому тоненька мені не підійде», – розповідає Олена Пономарева.

 


Читайте також:
29 Вересня, 2017 12:44
Єва Пізно, вже зібрали немалу суму, і на День вчителя теж, хто не може здати той автоматично стає ворогом між батьками, які на все би тільки і здавали(((
28 Вересня, 2017 20:45
Михайло А як бути з дошкільними навчальними закладами,(дитячими садками), де також постійно збирають кошти на різні потреби? Це стосується і садочків? Було б добре щоб і садочків це стосувалось!
28 Вересня, 2017 14:40
Володимир Всерівно будуть брати ,але це вже називається добровільно, скажуть певну суму закинути і принести квитанцію про перерахування, і тоді ніц не зробиш, цеж добровільно
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!