У львівських супермаркетах почали маркувати російські товари

6097 0
Супермаркети «Арсен», «Рукавичка» та «Сільпо» у Львові вже маркують російську продукцію. Ще день тому, скажімо, у супермаркеті «Арсен» маркування російської продукції не було, а тепер біля російських товарів – триколор.
Print Screen: zaxid.net

Print Screen: zaxid.net

«Економічно нашій фірмі це не завдало великих затрат, тому що таке маркування було виготовлене власними силами і до послуг друкарень ми не зверталися. Ми стараємося задовольнити всі потреби покупців, а їм вже самим обирати, чи будуть вони купувати товари російського виробництва», – розповіла керівник «Арсену» Галина Балич, пише Zaxid.net.

А от в «Рукавичці» розповіли, що не чекали ухвали, аби почати маркувати російські товари. Щоправда, спершу просто вказували країну-виробника. Зараз же з'явилися ще й російські прапорці. У супермаркеті зауважили, що були готові до того, що впаде попит на цю продукцію, тому й почали менше її закупляти. Водночас економічного збитку після маркування, переконують, не зазнали.

Читайте також: Бойкот російських товарів у Львові: маркування, окремі полиці чи відмова?

«Я так думаю, що воно в нашій мережі перерозприділиться, тому що якщо покупець мав на меті купити якийсь миючий засіб, то він його купить, тільки не російського виробника, а якогось іншого», – зазначив генеральний директор ТВК «Львівхолод» Ігор Пастущак.

Щодо супермаркету «Сільпо», то тут наразі на всіх етикетках лише вказують країну-виробника.

Читайте також: У Львівському супермаркеті випустили 46 мишей

Додамо, що найближчим часом позначити російський продукт повинні усі крамниці: і великі, і маленькі. За словами директора міського департаменту економічної політики Ірини Кулинич, такі дії принесуть подвійну вигоду: покупець зможе вибрати на свій смак товар, а по-друге, більший попит буде на українську продукцію.

Нагадаємо, у Львові набула чинності ухвала Львівської міськради про маркування товарів російського виробництва, яка зобов’язує підприємців ознакувати продукцію, виготовлену в Російській Федерації.

Водночас, як заявив ініціатор ухвали, «свободівець» Любомир Мельничук, «ухвала про маркування російських товарів від 10 липня є першим кроком. Основна ціль – заборонити продаж російських товарів у Львові». 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!