У Львові 49 медиків інфікувалися коронавірусом

2803 0
16-теро уже одужали.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

За час епідемії 49 медичних працівників у Львові захворіли на Covid-19. В усіх перебіг недуги — легкий або середньої важкості. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Читайте також: Чому заражаються медики або Давайте купувати те, що справді захищає

«Станом на сьогоднішній ранок в нас зафіксовано 49 випадків захворювання працівників закладів охорони здоров’я. З них 16 вже одужали, ще 16 перебувають вдома на самоізоляції, та 17 перебувають на стаціонарному лікуванні. На щастя, перебіг захворювання легкий або середньої важкості», — зазначив Володимир Зуб.

Читайте також: На Львівщині запустили страхування для медиків на випадок інфікування. Які умови

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено на Львівщині у 660 осіб. 18 людей померли. Натомість 138 пацієнтів одужали.

У Львові медикам із Covid-19 мають виплатити по 20 тисяч гривень. 

Нагадаємо, що на Львівщині сформують страховий стабілізаційний фонд для виплат медикам, які інфікувалися коронавірусом. Кошти акумулюватиме із благодійних внесків міжнародна страхова компанія «Уніка». 

Страхування охопить всіх медиків опорних лікарень, які залучені до надання допомоги інфікованим. Такий список формуватиме ЛОДА на підставі даних з опорних лікарень. 

Виплата у разі інфікування становитиме 15 тисяч гривень.Підставою для виплат є позитивний ПЛР-тест, а також госпіталізація медика до медзакладу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!