У Львові активісти почали озеленення вулиці Городоцької

6485 3
Сьогодні, 2 липня, активісти взялися за перший етап озеленення роздільної смуги на одній з найдовших вулиць Львова – Городоцької. Йдеться про відрізок на ділянці від церкви Анни до вулиці Данилишина.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Як розповів дизайнер Олександр Шутюк, який безкоштовно візуалізував проект, ідея виникла ще після реконструкції вулиці. У соцмережах знайшлося багато однодумців, які фінансово підтримали ініціативу. Загалом долучилося понад півсотні львів'ян, пише ZAXID.NET.

Технікою та родючим ґрунтом допомогло місто, розповів головний інженер ЛКП «Зелений Львів» Володимир Чишинський. За його словами, вони готові допомагати в реалізації проектів озеленення в будь-якому районі Львова: «Ми готові допомагати технікою чи людьми, порадами, рекомендаціями чи навіть проектами. В таких випадках бачимо, що люди самі бережуть, що роблять, тож менше вандалізму є».

Попередньо кошторис проекту становить 160 тис. грн. З кінця березня, коли почали збір коштів, назбирали понад 20 тис. Цього більш ніж достатньо на реалізацію першого етапу – висадження 11 дерев. Згодом хочуть вкоренити ще кущі.

Завершить композицію клумба на перехресті біля церкви Анни, додав ідейник проекту Михайло Закопець: «Зараз іде обговорення, якої форми і якої структури має бути цей квітник. Я гарантую, що на 99% цього року все буде втілено. Спільними зусиллями ми це зможемо зробити».

Нагадаємо, Tvoemisto.tv писало, що для озеленення вулиці Городоцької зарезервували 11 японських вишень сорту Prunus Kanzan. Ці деревця гарно квітнуть навесні, є морозостійкими і добре переносить міські умови.


Читайте також:
2 Липня, 2014 15:25
Вова потім коріння полізе під бруківку і [***] ...
2 Липня, 2014 15:08
666 ... оце конкретна робота конкретних активістів ... а кричати "ганьба" й скокати під адмінбудівлями -- це "робота" для конкретної гопоти , що не хоче і не вміє нічого робити ...
2 Липня, 2014 14:49
Валерій Ну нарешті. Дякую що такі люди взагалі існують.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!