У Львові безкоштовно роздаватимуть квитки на культурні події донорам крові

1116 0
Така акція триватиме до 7 березня.
Умовне фото

Умовне фото

У Львові донорам крові безкоштовно роздаватимуть квитки на відвідування вистав, виставок, концертів і екскурсій. Акція «Наповни банк крові – наповнюйся культурою!» стартувала 21 лютого, і триватиме до 7 березня.

Джерело: Львівська міська рада

«В інформаційному просторі ми нерідко бачимо повідомлення про потребу здачі крові. Звичайно, зараз постійно актуальним є такий запит для військових. Водночас крові потребують і цивільні пацієнти. Тому ми у спільноті культури подумали, що нині, коли наші ресурси, волонтерські чи грошові, можуть бути певною мірою вичерпані, є речі, що доступні для втілення чи не кожному і кожній. Серед таких – і донорство крові. Можна подумати, що це не щось надзвичайне, але з іншого боку, це є спосіб допомогти комусь із тих, хто потребує, а для донора – долучитися до спільної справи, до підтримки іншого. А ми з колегами з різних інституцій подумали, що можемо дякувати людям за їхній внесок, запросивши на наші події», – розповіла Юлія Хомчин, ідейниця акції і директорка Інституту стратегії культури.

Серед закладів культури, які пропонують донорам завітати на їхні події: театри «І люди, і ляльки» та «Слово і голос», театр Лесі Українки, театр імені Леся Курбаса, Перший театр, Львівський театр ляльок; Львівський органний зал, музеї «Територія терору», Музей Соломії Крушельницької, Музей Станіслава Людкевича, Дім Франка, Музей народної архітектури і побуту, а також «Я Галерея» у Львові, засновнику якої Павлу Гудімову й належить ідея назви проєкту.

Донор матиме вибір: вистава, виставка, концерт, а у деяких інституціях також підготували подарункові видання та готові провести екскурсію. Важливо також, що чи не всі квитки є на двох, а то й на більшу кількість осіб (як, скажімо, квитки на дитячі вистави у Театр ляльок).

Аби долучитися до акції «Наповнення», потрібно:

  • Підготуватися до донорства крові. Уважно прочитати абсолютні й тимчасові протипоказання до донорства крові та переконатися, що Вам можна здавати кров. За декілька днів перед донацією важливо дотримуватись певних правил харчування. Деталі можна переглянути за посиланням.
  •  Завітати у Міський банк крові Першого медичного об’єднання Львова на вулиці  Миколайчука, 9. Для кровоздачі донору потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код (якщо ID-картка, то довідку про місце реєстрації). Забір крові відбувається за попереднім записом: +38 (066) 018 09 19 або +38 (067) 118 09 19.    
  • Після донації волонтери на локації вручать донору флаєр «Наповнення», і донор зможе  обрати із переліку заклад культури та подію, що хоче відвідати. Одна донація — один флаєр. Залежно від події флаєр може передбачати відвідування для більш ніж  однієї особи. На флаєрі буде вказано обрану дату і подію й надалі це — вхідний квиток на захід.
  • При відвідуванні обраної події обов’язково слід пред’явити флаєр «Наповнення».

 

Нагадаємо, детальніше про те, хто може бути донором і як до цього підготуватися, можна прочитати тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!