У Львові біля парку «Знесіння» планують звести житловий квартал. Візуалізація

4460 0
Висота нової забудови не перевищуватиме 4 поверхи.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У Львові біля парку «Знесіння» та вздовж парної частини вулиці Старознесенської, від вулиці Заклинських до Польової, планують побудувати житловий квартал готельного типу із підземним паркінгом. Про це на громадських обговореннях детального плану території повідомила головна архітекторка проекту Інеса Склярова. 

Поверховість забудов, згідно генерального плану міста, не має перевищувати чотири поверхи. У проекті запланували, що верхня відмітка від рівня землі найвищої точки об’єму будинку становитиме 12, 4 м, водночас, як абсолютна відмітка землі в цьому місці – 292,24 м. Тож висота будівель вздовж вулиці Старознесенської не перевищуватиме 304,4 м.

Читайте також: На місці лижної фабрики планують звести житловий квартал

Головний будинок нового комплексу буде розташовано на місці нинішнього будинку №66, який, за словами архітекторки, перебуває в аварійному стані, але має історичне значення (його вважають першим будинком у Львові, який звели із цегли). Головна архітектора проекту каже, що фасад частини проектованої споруди повинен нагадувати знесену споруду.

Оскільки частина ділянки – це схил, у проекті пропонують звести будинок із улаштуванням терас. Новобудова також повинна бути узгоджена із габаритами церкви Вознесіння Господнього, яка розташована із протилежного боку вулиці. Загалом у будинку планують розташувати 105 квартир.

Читайте також: У яких новобудовах Львова не радять купувати житло. Перелік

Житловий будинок планують влаштувати у форматі апарт-готель: за типом планування – це готель, за формою оформлення нерухомості – квартирне житло, що використовуватиметься власниками як друге житло, переважно для тимчасового проживання. Мешканцям чи орендарям цих апартаментів будуть забезпечувати готельний сервіс та можливість користування інфраструктурою.

У проекті закладена ідея розташування поблизу нової забудови однорівневого підземного паркінгу на сто паркомісць. Заїзди та виїзди з автостоянок планують організувати  вздовж вулиці Старознесенської , або з кута її північно-західної частини. 

Читайте також: Львівська політехніка почала будівництво нового гуртожитку. Візуалізація

Земельні ділянки, які пропонують під забудову, а саме №58, 60, 60а, 62а, 64, 66 та 70, належать бутік-готелю «Kavalier». Загальна площа ділянок – 1,1298 га.

«За планами забудовника, новий комплекс не заходитиме на територію регіонального ландшафтного парку "Знесіння", яка перебуває у постійному користуванні», – розповіла Інеса Склярова.

Згідно з намірами власника земельних ділянок на вулиці Старознесенській, №58-66 планують розширити готель за рахунок будівництва спа-центру, конференц-залу, банкетного залу, лаундж-кафе.

 
 

 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!