У Львові ближче знайомитимуться з Донбасом. Як долучитись?

1812 0
У вівторок, 16 червня, у Львові розпочнеться лекційно-дискусійна програма «Донкульт», яку готує Центр міської історії. Участь у програмі візьмуть науковці та дослідники з Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Австрії, Канади та України. Організатори запрошують відвідати заходи «Донкульту» і львів'ян, для яких Донбас досі є маловідомим, і нових мешканців міста, які приїхали сюди внаслідок військового конфлікту. Усі події відкриті для широкої громадськості. Вхід — вільний.
фото: lvivcenter.org

фото: lvivcenter.org

Програма відкриється 16 червня 2015 року о 16:00 у Великій сесійній залі Львівської міської ради виступом американського професора Гіроакі Куромії «Еніґма Донбасу: як зрозуміти його минуле й сучасне?».

Лекційно-дискусійна програма об’єднує декілька форматів та тем. Публічні лекції розглядають Донбас у XIX-XX століттях з перспективи робітничої, міської історії та перетворень прикордоння.  Дискусії та розмови залучають експертів з різних сфер та країн для обговорення актуальних питань та сучасних викликів переосмислення того, чим є цей регіон, його минуле, спадщина і сучасна ситуація.

У програмі «Донкульт» організатори намагаються показати різний та маловідомий Донбас, підняти складні питання і особливо — підважити однобоку риторику про Донбас. Адже ми звикли чути і говорити про цей регіон виключно в «романтичних» або навпаки «звинувачувальних» тонах. Програма «Донкульт» — це пошук способів критичного осмислення і порозуміння, діалогу, це можливість показати багатоманітностість сучасної України.

Серед лекторів та експертів програми Гіроакі Куромія (США), Деніел Валковіц (США), Сергій Єкельчик (Канада), Олена Стяжкіна (Україна), Тетяна Журженко (Австрія). Загалом у програмі візьмуть участь більше двадцяти дослідників та експертів із певних напрямків і дисциплін.

Окрім лекційно-дискусійної програми готується вулична виставка про корпоративні міста Донбасу, обговорення театральної вистави «Зерносховище», показ документальних хронік про промислові регони України.

Усі заходи програми відбуваються в конференц-залі Центру міської історії за адресою: Львів, вул. Богомольця 6 (окрім двох подій, місця проведення яких зазначено в програмі). Детально зі змістом і розкладом лекцій та дискусій у межах «Донкульту» можна ознайомитись за посиланням

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!