У Львові дали початок облаштуванню території біля Цитаделі

2867 0
Завершити створення концепції розвитку території планують до кінця року.
Фото: lh6.googleusercontent.com

Фото: lh6.googleusercontent.com

У Львові створили робочу групу для опрацювання концепції інтегрованого розвитку та збереження ландшафтного комплексу «Цитадель». Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР, передає кореспондент Tvoemisto.tv.

Робоча група виконуватиме обов’язки консультативно-дорадчого органу місцевого самоврядування, до якого входитимуть 25 осіб-представників провідних галузей міста.

«Це перший крок до концепції інтегрованого розвитку Цитаделі. Тому що, дійсно, є чимало в першу чергу історичних, архітектурних та різних викликів. Тому завдання цієї групи – сформувати таку відкриту дискусію, аби напрацювати максимально всі інструменти для збереження Цитаделі, як ключового об’єкту для міста Львова»– розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: фортифікація Цитадель

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, до кінця року робоча група має визначити концепцію і напрямки розвитку території навколо Цитаделі.  

«Йдеться про містобудівні дослідження, які би дали розуміння, що робити з таким парковим комплексом в центральній частині міста. Ми не можемо без інтегрованого підходу розробити якусь стратегію розвитку цієї дільниці. Слід провести ряд конференцій, провести містобудівельні дослідження, запросити різних експертів, підняти історичні шари, щоб розуміти, що робити. Бо є чимало звернень, є об’єкти нерухомості. Маєм намір це питання закінчити цього року»– зазначив Юліан Чаплінський.

Нагадаємо, фортифікаційну споруду Цитадель збудували для укріплень міста всередині ХІХ століття. Вона розташована за адресою вулиця Грабовського, 11. Із 2009 року тут облаштували готель «Цитадель», а 2012-го року Кабмін зарахував об’єкт до Держреєстру пам’яток архітектури, містобудування та історії як пам’ятку архітектури національного значення. 

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!