У Львові діє Центр Соціальної Адаптації для колишніх в’язнів

3834 0
Львів’яни, які вийшли із місць позбавлення волі, можуть отримати тимчасовй прихисток та соціальну підтримку.
фото: dreambypk.blogspot.com

фото: dreambypk.blogspot.com

Як розповів під час дискусії «Як громадські ідеї можуть оновити Львів. Приклади успішних проектів» директор Центру Соціальної Адаптації Ігор Гнат, їхня громадська організація опікується людьми, які повертаються із місць позбавлення волі, але є мешканцями Львова, Брюхович, Винник та Рудно.

директор Центру Соціальної Адаптації Ігор Гнат

«Ми працюємо із 1989 року за кількома напрямками. Людям, які вийшли із в’язниці і не мають соціально корисних зв’язків та засобів для існування, надаємо місце у нашому Притулку у місті Броди. А тим, хто до ув'язнення мав власне помешкання, але після звільнення має проблеми із документами чи поверненням до проживання за місцем прописки, надаємо соціальні та юридичні консультації тощо.  Адже, якщо людина відсиділа 15 років, то вона зовсім розівчилася робити навіть елементарні речі», – зазначив Ігор Гнат.

Загалом мешканцям Притулку надають місце для проживання, медичне обслуговування, триразове харчування, відновлення всіх необхідних документів (паспорту, трудової книжки, водійських прав та ін.), юридичні та психологічні консультації, допомогу з одягом та взуттям, курси газоелектрозварників. Також для мешканців Притулку, за можливістю, організовують працевлаштування у сільськогосподарських підприємствах Львівської та сусідніх областей в якості сезонних робітників.

За словами директора Центру Соціальної Адаптації, вирішення великих соціальних проблем потребують ґрунтовнішого фінансування із сторони влади, аніж те, що пропонують у рамках конкурсу соціально-культурних проектів «Зробимо Львів кращим!» на 2017 рік «Є державний стандарт соціальних послуг передбачений якраз на вирішення соціальних проблем. І якщо громада міста вважає за доцільне урегулювання якоїсь із них, то оголошується конкурс для громадських організацій і вони подають цілісні і громіздкі проекти.  За 20 тисяч зараз нічого не зробиш»,  – додав Ігор Гнат.

Довідка. Дискусія «Як громадські ідеї можуть оновити Львів. Приклади успішних проектів» відбулася у рамках дискусійної платформи Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів», створеної за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії (European Endowment for Democracу). 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!