У Львові для дітей проведуть віртуальну полярну експедицію

2140 0
У суботу, 21 березня, у Львівській обласній бібліотеці для дітей, вперше буде організована дитяча «Полярна Ice-party» за участю відомого дослідника, науковця, мандрівника Ігоря Дикого. Свято триватиме з 11.00 до 14.00.

Гість свята у цікавий і захопливий спосіб відкриє найменшим читачам дивовижний  світ: розповість про далеку Антарктику, роботу дослідників,  життя полярних тварин тощо.

Під час заходу будуть проводитися експерименти з льодом, творчі майстерні, цікаві вікторини. На дітей чекає захоплююча фотосесія з аляскінськими маламутами і хаскі.

Ідея проведення віртуальної полярної експедиції зародилася після прочитання маленькими читачами книги «Лід: факти, знахідки, відкриття». Бібліотека одразу відгукнулася на бажання дітей, а також їхніх батьків продовжити досліджувати цю тему і створити творчо-ігровий та пізнавальний майданчик у бібліотеці.

Ігор Дикий - відомий український зоолог та полярник, учасник трьох антарктичних експедицій, кандидат біологічних наук, доцент кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Успішний українець Ігор Дикий вважає, що розуміти світ просто - потрібно краще з ним познайомитися. «Що більше мандруєш, читаєш, пізнаєш - то меншою видається земна куля», - каже дослідник.

На вечірці будуть збиратися пожертви для поранених бійців, які перебувають на лікуванні у Львівському госпіталі. «Акція збору коштів – це не тільки допомога окремим бійцям, але і сприяння громадській свідомості та відчуття причетності до подій на Сході тих, хто зараз у більшій безпеці. Окрім того, наші читачі-кримчани, учасники проекту «Ковчег – 2» та інші користувачі  виявляють неабияку активність у допомозі армії, плетуть маскувальні сітки, допомагають приїжджим тощо» - наголошує директор бібліотеки Лариса Лугова. 

Реєстрація для участі у заході обовязкова. Реєстрація проводиться у групі ФБ Ice Party


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!