У Львові люксембурзький митець займається арт-терапією з українськими дітьми. Фото

1545 0
Майстер-клас із гончарства проводить люксембурзький художник-кераміст Паскаль Востеландт.
Фото: Твоє місто/Марта Байдака

Фото: Твоє місто/Марта Байдака

У Львові, у художній школі ім. Олекси Новаківського, майстер-клас із гончарства проводить люксембурзький художник-кераміст Паскаль Востеландт. Митець вже більше 30 років працює з дітьми. До Львова він приїхав на 10 днів.

Учора, 3 вересня, взяти участь у майстер-класі мали змогу як діти зі Львова, так з числа внутрішньо переміщених осіб.

Люксембурзький художник-кераміст Паскаль Востеландт до Львова приїхав із гончарними кругами, шамотом (випаленою вогнетривкою глиною, – ред.).

Хтось із дітей ліпив вазу, хтось – горнятко чи інший виріб. Для дітей ліплення з глини – справжня арт-терапія, тож митець приїхав, аби підтримати маленьких українців.

Загалом у львівській школі ім. Олекси Новаківського навчається 325 учнів, близько 20 з них – внутрішньо переміщені особи. Цього року в умовах воєнного стану діти вчитимуться у три зміни. Для безпечних умов навчання тут підготували три приміщення під укриття.

Фото та відео Марти Байдаки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!