У Львові для вагітних з Covid-19 звільнять пологовий на Мечнікова

7369 0
Пологовий мають звільнити від вагітних і дітей до 8 квітня.
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Т. в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько каже, що вагітних із коронавірусною інфекцією у Львові прийматиме перший міський пологовий, що на Мечнікова. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі ЛОДА у відповідь на запит.

Читайте також: Як народжують львів'янки. Репортаж із пологового будинку

Пологовий на Мечнікова прийматиме породіль і зі Львова, і з області. Хоча з початку епідемії, каже Андрій Васько, у кожному пологовому стаціонарі підготовлені палати-ізолятори, куди госпіталізують пацієнток із ознаками ГРВІ. Наразі вагітних із діагностованим Covid-19 у Львові немає.

«Усі породіллі із ознаками ГРВІ будуть госпіталізовуватись на Мечнікова, але якщо це ургентна госпіталізація і невідкладний стан, то таких пацієнток везтимуть у найближчий до них заклад, що зможе надати допомогу. Для цього і палати-ізолятори», – говорить Андрій Васько.

Оскільки пологовий на Мечнікова визначений як інфекційний пологовий, то інших пацієнток, окрім тих, які мають підозру на коронавірус або ознаки ГРВІ, він не прийматиме. Звільнити стаціонар пологового мають до 8 квітня.

Читайте також: 28 людей в Україні одужали від коронавірусу

Андрій Васько додає, що у перший пологовий також перевезуть обладнання, якого бракує для хворих з коронавірусом, а медики, так само, як в інфекційній лікарні, будуть забезпечені індивідуальним захистом. Також на Мечникова відкомандирують спеціалістів, яких там може бракувати для лікування коронавірусу, і нададуть тести на COVID-19.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!