У протитуберкульозному диспансері, який недавно закрили, розгорнуть госпіталь для хворих з коронавірусом

12621 0
За місяць-півтори хворих із коронавірусом зможуть госпіталізувати у відділення колишнього протитуберкульозного диспансеру на вулиці Бой-Желенського.
Фото: Volynnews.com

Фото: Volynnews.com

На Львівщині розгорнуть ще 300 додаткових місць для госпіталізацій пацієнтів із коронавірусною хворобою та з підозрою на неї. Відділення працюватиме на базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення

У двох корпусах Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського, 5, починають готувати 300 ліжок для госпіталізації хворих на коронавірус. У старому приміщенні проведуть санітарний ремонт та налагодять систему подачі кисню. 

Орест Чемерис каже, що відділення буде підпорядковане Центру легеневого здоров’я. Приймати пацієнтів там зможуть за місяць-півтори. Облаштування кисню виконуватимуть за кошти з держбюджету, решту «своїми силами». Загалом роботи, за словами посадовця, орієнтовно обійдуться у 15 млн грн. 

«На базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського розгортаємо додаткові ліжка. Там зараз відділення немає, був колишній обласний профілакторний диспансер. Сьогодні там пуста будівля, немає там жодного діючого відділення. Там є два корпуси, у них плануємо розгортати тимчасовий госпіталь на 300 ліжок. В старому приміщенні потрібно провести санітарні ремонти, налагодити кисневу систему», – розповів Орест Чемерис.

Також додаткові місця для лікування хворих із коронавірусною хворобою розгорнуть у Дрогобичі.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Covid-корпус. Фоторепортаж

Нагадаємо, на вул. Бой-Желенського, 5 був КЗ ЛОР «Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу», його ліквідували і утворили на його базі КЗ ЛОР «Львівський обласний протитуберкульозний диспансер», згодом і це відділення ліквідували.

Весною цього року через реформування фтизіатричної галузі міста та області, рішенням ЛОДА протитуберкульозний диспансер приєднали до «Центру легеневого здоров'я». Відтоді відділення на вул. Бой-Желенського, 5 пустувало.

Додамо, що станом на ранок 9 листопада у Львові та Львівській області підтверджено 33 754 випадки інфікування коронавірусом, з них 989 – летальні, натомість 20 987 пацієнтів одужали.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!