У Львові розглядають 15 варіантів продовження трамвайних маршрутів. Візуалізація

17693 0
Під час Майстерні міста представили варіанти продовження трамвайних маршрутів у Львові.
Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Як розповів під час воркшопу Роман Зубачик, начальник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор», деякі варіанти передбачені генеральним планом міста, інші – це ідеї активних мешканців. За його словами, серед найрентабельніших маршрутів є продовження трамвайної колії вулицею Коперника. Найвитратніші пропозиції – продовження колій тунелем через залізницю.

Читайте також: Як хочуть реорганізувати рух на вулиці Кульпарківській. Відеосимуляція

«Я би виділив кілька проектів, за реалізацію яких вболіваю. Перший: продовження трамвайної колії від вулиці Сахарова до вулиці Коперника. Другий: трамвайний маршрут від автовокзалу на вулиці Стрийській до вулиці Княгині Ольги. Третій: продовження колії вулицями Замарстинівською, Лінкольна та Миколайчука. Наступним етапом може бути продовження трамвайної колії по вулиці Вернадського, щоб замкнути кільце. Усі решта проектів – доречні лише в перспективі», – зазначив Роман Зубачик, коментуючи кожен із варіантів.

1. Фактично це є продовження трамвайного маршруту №8. Результати моделювання показують, що у годину пік достатньо буде одного-двох трамваїв, аби перевезти необхідну кількість пасажирів. Пасажиропотік збільшується у районі села Зубра і на вулицях Скрипника та Вернадського.

2. Продовження колії від автовокзалу по вулиці Науковій до вулиць Трускавецької і Княгині Ольги. Пасажиропотік збільшиться до понад 16 тисяч пасажирів за добу. Зелений колір на інших вулицях демонструє те, що ці ділянки розвантажаться. Йдеться про вулиці Стрийську, Наукову і Княгині Ольги.

3. Цей варіант – поєднання двох попередніх маршрутів. Є пропозиція організувати тут кільцевий рух трамваїв: одні будуть рухатися за годинниковою стрілкою, інші – проти.

4. Продовження трамвайного маршруту від вулиці Сахарова до вулиці Бандери. Протяжність – лише 320 метрів, однак пасажиропотік суттєво зростає.

5. Зростання пасажиропотоку на цій ділянці – незначне.

6. Продовження колії від кінцевої трамвая №4 далі по вулиці Замарстинівській. Зростання пасажиропотоку – несуттєве.

7. Інший варіант – продовження колії по вулицях Замарстинівській і Лінкольна до кінцевої трамвая №6. Пасажиропотік рівномірний і зростає до понад 13 тисяч за добу.

8. Ще один варіант – продовження колії по вулиці Миколайчука. Цей маршрут можна пустити на відокремленому полотні, а не на проїжджій частині.

9. Продовження колії вулицями Замарстинівською, Лінкольна і Миколайчука передбачає суттєве зростання пасажиропотоку.

10. Якщо продовжити колію аж до вулиці Щурата, то пасажиропотік досягне понад 24 тисячі.

11. Таке продовження трамвайної колії передбачене генпланом Львова.

12. Дослідження показало, що такий маршрут буде нерентабельним, оскільки дублюватиме тролейбусні маршрути.

13. Продовження колій по вулиці Шевченка до Рясне-1.

14 і 15. Йдеться про продовження трамвайних колій тунелем через залізницю. Це найвитратніші проекти, але дослідження показує, що цілком рентабельні. 

Червоним кольором виділено найефективніший проект, синім – найбільш витратні

Юлія Сабадишина,
візуалізацію надав Роман Зубачик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!