У Львові хочуть заборонити тварин у цирках і дельфінаріях

2816 0
У місті планують створити реабілітаційний центр для диких тварин.
Фото: ua.tv

Фото: ua.tv

У Львові визнали неприпустимим експлуатацію тварин у цирках і дельфінаріях. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 9 жовтня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР.  

Департамент містобудування має звернутися з відповідними листами до президента та прем’єр-міністра, аби внести зміни до законодавства у галузі захисту тварин та забезпечити гуманне ставлення до них на державному рівні. 

Крім цього, на території парку «Знесіння» планують створити реабілітаційний центр для диких тварин, які зазнали знущань. Також місто звернеться в екоінспецію та Держпродспоживслужбу Львівської області щодо перевірки всіх тварин у Львові, яких якимось чином експлуатують.

Читайте також: Чому захист прав тварин – це важливо і зовсім не смішно

Нагадаємо, що Міністерство культури України не буде закупляти тварин державним циркам, про що повідомив засновник UAnimals Олександр Тодорчук. Натомість Володимир Бородянський написав, що Україна якнайшвидше має стати державою, в якій не буде цирку з тваринами.

Додамо, що державний цирк у Львові розташований на вулиці Городоцькій. За останні роки почастішали акції зоозахисників, які вимагали заборонити цирк із тваринами. Після цього деякі цирки таки почали відмовлятись від використання тварин у своїх шоу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!