Маршрут трамвая на Сихів хочуть продовжити у кількох різних напрямках. Оновлено

10210 1
Під час огляду робіт з будівництва трамвайної колії до «Санта-Барбари» мер Львова Андрій Садовий розповів про плани будівництва ще кількох напрямків трамвайних колій. Tvoemisto.tv дізнавалося деталі.

«За кошти Європейського інвестиційного банку плануємо з наступного року братися за вулицю Вернадського і уможливлювати окреме сполучення до автовокзалу, а з нього виходити на вулицю Княгині Ольги. Обговорили ще одну вітку, яка від кільця на пр. Червоної Калини має зв’язати вул. Зелену: правий та лівий поворот. Це розвантажить ситуацію з транспортом на Сихівському масиві», – зазначив міський голова.

Читайте також: Львів повертатиме кредит за трамвай на Сихів вісім років

Як повідомив Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль, ідея відкриття нової гілки є, для цього вже розробили проект. «Є ідея також з’єднати маршрут трамвая №8 із вулицями Стрийська та Княгині Ольги. Але це поки що тільки в проекті. Про терміни виконання говорити рано, оскільки проект мають погодити та виділити кошти. У далекій перспективі продовжити маршрут трамвая можуть до об’їзної дороги, щоб з’єднати район зі стадіоном та ТРЦ «King Cross Leopolis», – прокоментував Олексій Хміль. 

Нагадаємо, зараз трамвай №8 курсує за маршрутом пл. Соборна – кінотеатр ім. Довженка. Продовження маршруту до «Санта-Барбари» анонсували на середину квітня. У планах «Львівавтодору» є відкриття ще однієї трамвайної лінії – із «Санта-Барбари» до Головного залізничного вокзалу. Терміни їх виконання залежать від реконструкції площі Івана Франка. 

Підготувала Марічка Мишок


Читайте також:
28 Березня, 2017 20:10
Олег Від якого саме кільця? Їх вроді 3 є.
Як кажуть: чули дзвін та не знають де він.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!