У Львові Інспекція ДАБК вимагає знесення 5-ти «самобудів»

9566 0
Після перевірки Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Львові подала позови про знесення п'ятьох самочинно збудованих об’єктів.
фото: news.vashmagazin.ua

фото: news.vashmagazin.ua

Упродовж 6-ти місяців діяльності, Інспекція ДАБК у Львові провела 260 перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил. За їх результатами винесено низку приписів про усунення порушень, зупинення виконання будівельних робіт та знесення самочинно збудованих об’єктів, а також накладено штрафів на суму 2 690 000 грн. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Окрім цього, Інспекція подала позови про знесення самочинно збудованих об’єктів будівництва, зокрема до:

- ТзОВ «Мегаторггруп» щодо самочинного будівництва автомийки на вул. Лінкольна, 57.

За інформацією Інспекції виявлено такі основні порушення: виконання будівельних робіт на земельній ділянці, яку не було відведено для цієї мети, без отримання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, а також без належним чином розробленого та затвердженого проекту.

- ТзОВ «Лідер Моноліт» щодо самочинного будівництва багатоквартирного житлового будинку із офісними приміщеннями на першому рівні на вул. Личаківській, 259.

Основні порушення: виконання будівельних робіт без отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, без належним чином розробленого та затвердженого проекту, а також без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, оскільки її скасованою.

- ТзОВ «Каньйон» щодо самочинного будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Т. Шевченка, 307а.

Основні порушення: виконання будівельних робіт на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, без отримання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт.

- ОСББ «Піраміда» щодо самочинної прибудови та надбудови до житлового будинку на вул. О. Новаківського, 3.

Основні порушення: неодноразовий недопуск посадових осіб Інспекції для перевірки, виконання будівельних робіт всупереч припису про зупинення, а також без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, оскільки її скасовано.

- Оскільки Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об’єднання «Львівоблагропромбуд» та ТзОВ «ВМ+» не виконали приписи про зупинення виконання будівельних робіт із будівництва багатоповерхівки на вул. Варшавській – Сосновій.  Інспекція також подала відповідний позов.

Не виконав вимоги припису про знесення й замовник будівництва багатоповерхівки на вул. На Нивах, тож Інспекція готує відповідну позовну заяву.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!