У Львові керівник благодійного фонду заробляв на контрабанді брендового одягу

2558 0
Він ухилився від сплати податків на понад 4 мільйони гривень.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Прокуратура спільно з податківцями викрила керівника львівського благодійного фонду, який під виглядом гуманітарної допомоги ввозив з-за кордону брендові одяг і взуття. Про це повідомляє головна прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

«Директор благодійної організації МАНом ввіз в Україну через митний пост «Мостиська» понад 1000 упаковок вагою брутто понад 9 тис. кг «благодійної допомоги». Одна проблема – то не благодійна допомога, а брендовий одяг. Фігурант просто хотів «благодійно» ухилитись від сплати 4 млн 274 тис. гривень податків, маскуючи товар під допомогу громадянам та релігійним організаціям», – написала Ірина Діденко.

Читайте також: На Львівщині на кордоні з Польщею викрили контрабанду прекурсорів. Фото

Прокурорка додає, що фігурант, аби ухилитись від сплати податків, вивіз товар. Та справу дорозслідували і йому вручили підозру за ч. 2 ст. 212 КК України. Досудове розслідування встановило, одяг був з Італії, його вартість становить 350 тис. грн.

Чоловікові загрожує штраф з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як пише Дивись.інфо, ідеться про фонд «Волонтерський рух України», керівником якої є Михайло Кіт.

Галина Янко, яка є членом Громадської Ради при УСБУ у Львівській області, говорить, що події відбулись ще у 2016 році, і лише зараз справу завершили.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!