Як львів'яни домоглися демонтажу самовільно встановлених дверей

5640 0
У Львові, на вулиці Каліча Гора, 9а, один із мешканців будинку самовільно встановив нові скляні двері замість старовинної дерев’яної брами. Інші ж мешканці будинку оперативно зреагували і домоглися, аби порушника притягли до відповідальності. Про це Tvoemisto.tv розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.
фото: facebook.com/groups

фото: facebook.com/groups

У Львові за адресою вулиця Каліча Гора, 9а, у суботу, 21 травня, мешканець будинку самовільно встановив двері зі скла та пластику на місці старовинної дерев’яної брами. Такі дії викликали обурення в інших мешканців будинку та й просто львів’ян, які взялися до активного обговорення цієї ситуації у спільноті «Нас не питали!» у Facebook.

Як розповіла Tvoemisto.tv Лілія Онищенко, завдяки оперативній реакції львів’ян, стару браму повернуть на місце і навіть відреставрують.

 «Про цей випадок в управління повідомили інші мешканці того ж таки будинку. Це було зроблено самовільно. Місто жодного дозволу на проведення робіт не давало. Тому, із мого дозволу, свідомі сусіди  одразу зняли нові двері і готові відреставрувати власним коштом старовинну браму, яку повернуть на місце. Сьогодні на порушника за участі працівників ЖЕКу складуть протокол і він буде зобов’язаний сплатити штраф», – додала начальник управління охорони історичног середовища.

Читайте також: Хто у Львові руйнує архітектурну спадщину: два приклади

Опублікувала Натлія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!