У Львові мешканці власними силами облаштували квітник на своїй вулиці. Фотофакт

11384 0
У квітнику висадили уже близько 15 видів рослин.
Фото: Йоланта Клюсовська

Фото: Йоланта Клюсовська

У Львові на вулиці Конопницької мешканці облаштували квітник, де висадили близько 15 видів різних рослин. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала головна садівниця парку Франка та мешканка цієї вулиці Йоланта Клюсовська.

Кілька місяців тому Йоланта Клюсовська затіяла проєкт квітника на своїй вулиці, намалювала його, розповіла сусідам і розклеїла оголошення, щоб залучити якомога більше людей до втілення ідеї.

«Три місяці тому я затіяла один красивий проект на моїй вулиці. Можна писати довго, але я втілила це в свою реальність. Мене дуже гнітили три клумби перед будинком, в якому я живу. І я уявила, як було б добре побачити на них зеленющу траву і квіти», – зазначила Йоланта Клюсовська.

Вона каже, що сусіди охоче підтримали таку ідею, разом зібрали кошти на рослини, оплатили за перекопування ділянок і облаштували разом квітник.

«Мені довелося розібрати майже всі квітники, прополоти ретельно, зібрати і викинути все сміття і каміння, що було ґрунті, викопати наявні рослини і згодом пересадити в краще для них місце», – поділилася Йоланта Клюсовська.

Читайте також: У Львові проведуть конкурс на найкращий простір для вшанування Євгена Коновальця

Відтепер у квітнику біля будинку майже 15 видів рослин, але це ще не всі, адже сусіди продовжують приносити й інші.

У квітнику висадили самшит, троянди, гортензії деревовидні та великолисткові, лілію білу, бузок, лаванду, спірею, юкка, бірючину та інші рослини.

Загалом на квітники мешканці спільно витратили 6 797 гривень.

Фото зі сторінки Йоланти Клюсовської 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!