У Львові може з’явитись підземний паркінг біля вокзалу

2556 1
Будівництво паркінгу передбачено у проекті реконструкції Двірцевої площі.
Фото: www.asnu.net

Фото: www.asnu.net

Проект реконструкції Двірцевої площі у Львові передбачає зведення біля залізничного вокзалу підземного паркінгу на 140 місць. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла очільниця відділу урбаністики «Інституту просторового розвитку» Олександра Сладкова.

«По геології -  все можливо, далі паркінг мусить будувати інвестор. На нашу думку, умови на площі Двірцевій є значно кращими, ніж будь-де у місті. Тут неможливе незаконне паркування – площа буде влаштована таким чином, що просто кинути машину буде неможливо, її одразу підіпруть позаду і винесуть з дороги інші авто», – сказала вона.

Читайте також: Перший підземний паркінг у Львові планують будувати на площі Петрушевича

За словами директора «Інституту просторового розвитку» Олега Шміда, в районі паркінгу також може з’явитись місце для зберігання велосипедів. Наразі розробники створили ескізний проект паркінгу, адже він вимагає окремого проектування від майбутнього інвестора.

«Наскільки я знаю, міська рада веде активні перемовини щодо інвестора, і його ніби вже знайшли. Зрозуміло, що місце біля вокзалу викликає набагато більше інтересу порівняно із паркінгами біля університету імені Франка та на площі Петрушевича, оскільки він є найбільш інвестиційно привабливим, бо цей паркінг ніколи не буде порожнім, це однозначно», – зазначив він в коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: ЛНУ Франка виступив проти побудови паркінгу навпроти головного корпусу університету

Загалом транспортне моделювання показало нестачу у 110 паркомісць на площі Двірцевій. Раніше у міськраді розповідали про плани збудувати три підземних паркінги у Львові.

 

Читайте також:
5 Квітня, 2018 16:37
Й.Швейк Який вокзал??? Вся рагульська бидлота не може не поїхати в центр, хто на вокзальному паркінгу їх джипи зацінить?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!