У Львові можуть підняти вартість проїзду у маршрутках

8547 2
Із наступного року у Львові можуть підняти ціни на проїзд у міських та міжміських маршрутках.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

Про це 30 листопада під час прес-конференції у Львові повідомив голова «Асоціації перевізників Львівщини» Іван Велійка.

За словами перевізників, це пов‘язано з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень. Тарифи не підніматимуть у тому разі, якщо у міський бюджет закладуть компенсацію за перевезення пільговиків у розмірі 90 млн грн. Цього ж року на ці потреби закладено всього лише 10 млн грн.

Попередньо перевізники кажуть, що мають намір підіймати ціну на перевезення на 40%. Відтак, проїзд по місту може вартувати 6 грн після 1 січня.

До 1 грудня всі перевізники мають подати свої розрахунки тарифів, зважаючи на збільшення мінімальної заробітної плати. До 10 грудня їх опрацюють і почнуть вести переговори з керівництвом міста та області щодо підняття тарифів на проїзд.

Читайте також: Чого хочуть львівські служби таксі в обмін на якісніші послуги

Окрім цього, перевізники планують впорядкувати перевезення пільговиків. За офіційними даними сьогодні таких в області нараховують 713 тисяч. Кабінет міністрів планує запустити пілотний проект монетизації пільгових перевезень. Одним із перших регіонів, де випробують цей проект, буде Львівщина. Така система передбачає адресну допомогу пільговикам. Тобто, замість безкоштовних послуг пільговики отримуватимуть від держави гроші на проїзд на загальних підставах.

Нагадаємо, наразі у міських маршрутках Львова проїзд коштує 4 грн.

Читайте також: Скільки коштуватиме проїзд після запровадження е-квитка у Львові  

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
7 Грудня, 2016 10:18
se Необідно встановити в маршрутках касові апарати, а пільги монетизувати. Платити повинні всі. Інакше ладу не буде, скоро все розвалиться.
3 Грудня, 2016 18:52
Петро Львівяни, не байдужі, як ви диветесь на ідею потратити один день на те щоб поставити цих зазнавшихся маршрутчиків на місце? А саме вибрати декілька маршрутів і покататись з камерами, фіксуючи таким чином кількість реальних пасажирів та пільговиків. Бо як прибутки показати то у автобусах за день і 100 пасажирів нема, а пільговиків аж на 90 мільйонів накаталося.
З повагою Антонюк Петро
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!